Tuesday, June 9, 2020

Hijrah untuk hidup yang lebih baik πŸ’–

Ramai yang pm tanya pasal produk² forever..
ada yang nak beli untuk mak, adik beradik, anak² tak kurang juga beli untuk diri sendiri..

Alhamdulillah cakna & kesedaran untuk hidup dengan lebih sihat dah mula meningkat dalam kalangan masyarakat kita. Almaklumlah, semua pun mengaji tinggi kan.. tambah pula semua di hujung jari.. Nak info google kan aje..

Bagi yang pm saya, perkara pertama yang saya akan cadangkan lepas dapat gambaran permasalahan yang nak diikhtiarkan adalah macamana nak bantu untuk dapatkan produk forever ni dengan harga yang lebih murah.

sebab saya faham, kita nak ikhtiar untuk sihat ni memang perlu pengorbanan wang ringgit kan.. pelaburan untuk masa depan.. tapi macamana nak minimakan kos supaya dapat consume forever ni sehingga Allah izin sembuh dan hidup dengan lebih baik.

Sistem bisnes forever yang mudah dan patuh syariah membuatkan saya jatuh cinta padanya.

Manakan tidak, hanya daftar *RM90*, 
❤️ dapat balik e voucher *RM90* (RM50+RM20+RM20)
❤️ layak diskaun *15%* untuk semua produk walaupun hanya beli satu produk
❤️ tiada syarat kena beli setiap bulan untuk maintain keahlian. makna kata *keahlian seumur hidup!*

Allah.. ruginya saya jika saya tak ajak lebih ramai lagi untuk sistem bisnes yang sangat mudah ni!

Of course lah nak berbisnes takda yang senang. Kena reject, orang mengata ke apa tu kita saja lah yang simpan.. bak kata mami cerry, nak kena hadap 7 gunung baru boleh berjaya πŸ’–

Support group yang saya join ni pun lagi lah best.
Selalu diingatkan pasal detoks hati & fikiran. Dalam Islam pun ditekankan pasal ni tau..
Tazkiyatun Nafs. Bukan kaleng². Islam itu dihayati & dirasai, bukan sekadar di bibir menuturkan zikir, doa, ngaji.. Sentiasa ada taman² syurga bersama mentor.. 
bila kita dah biasa berada dalam biah solehah, kita akan mencari nya setiap waktu dan keadaan hatta dalam bisnes..
percayalah.. 
banyak bezanya..

Produk² forever pun tak kurang hebatnya.
Terdiri daripada makanan sunnah yang memang takleh disangkal lagi kehebatan yang Allah cipta. Aloe Vera (Daun Sabir), Madu, Delima dan macam² lagi lah.. Semua orang pun tahu khasiatnya kan..

Jom beri peluang pada diri untuk mencuba sesuatu yang baru. Cabar diri untuk jadi lebih hebat dengan maksimakan potensi diri yang Allah beri.. kita tak kan berjaya jika berada dalam zon selesa.

Apalah maknanya jika kita hanya hidup untuk diri sendiri dan keluarga di dunia yang fana ini. Sedangkan dunia tempat mencari bekalan untuk akhirat sana yang pasti dan kekal abadi.

Jom hijrah untuk hidup yang lebih baik di dunia & di akhirat!  ❤️


Jom jadi baik dengan buat baik!

Bismillahirrahmanirrahim..




Jom berlumba2 buat kebaikan πŸ’–

kecil, besar,
semuanya Allah nilai.
yang penting ikhlas & ikut syara' πŸ’ž

Inspirasi awet muda!

Assalamua'laikum warahmatullahi wabarakatuh semua..

Semalam dapat sharing best daripada salah seorang ahli VIP Forever dalam team kami #DRG.
Acik Midah ni dah berumur 60 tahun tau.
Tapi MashaAllah, awet muda sangat! πŸ˜



Acik Midah baru cuba forever pertengahan Ramadhan hari tu.
Produk yang mula2 sampai kat acik Midah adalah Protein Lite.
Acik Midah share lepas makan protein lite ni rasa macam muda semula!
Mudah je nak bangun.
Tak perlu berpaut pada sesuatu.
MashaAllah! πŸ€©

Bila avg dah sampai, macam2 kesan lagi yang acik midah dapat rasa.

"Saya dah berumur 60 tahun. Alhamdulillah saya sihat, dan saya memang suka minum produk kesihatan.
saya bersyukur dah berjumpa dengan Forever Living.
membuat saya bertambah sihat zahir & batin dan sentiasa positif, senang tangani stress."

"Saya juga guna set pembersih muka FL.
Cepat nampak tindakannya."

"Tidur senang, bangun pun senang. Nak solat lagi senang.
Syukur Alhamdulillah. kita berikhtiar atas izin Allah, kita sihat πŸ˜Š"

"FL ni Alhamdulillah serasi.
adik acik & acik minum avg, madu, kuku dah cantik, tumit tak menggelupas dan tak merekah dah
Acik minum pomesteen & artic sea jugak
Minum air putih ye, jangan abai"

"Family pun guna ubat gigi, Alhamdulillah semua cakap terbaik.
terutama yang ada masalah gigi dan gusi."

"pelembab aloevera gelly dan sunscreen
lite setiap pagi sarapan, klu lapar sangat malam minum lite jugak sebab senang hadam.
air putih yang cukup"

Semua puji kata acik midah awet muda & cantik.
acik midah kata,
"Alhamdulillah, anugerah Allah jaga baik2, rezeki Allah bagi."

Akhir kata acik midah pesan, "Jaga kesihatan luaran dan dalaman dari awal. InshaAllah."

Acik Midah dah jadi ahli VIP yang layak diskaun 35%, lagi lah syok nak cuba macam2 kan.
Jom jadi sihat dan luaran dan dalaman dengan menjaga kesihatan dari awal.
Terinspirasi sungguh dengan acik midah ni.
kita yang masih muda ni, jangan abaikan ye. jom sama2 mulakan seawal mungkin untuk betul2 jaga kesihatan kita.
syukur nya Forever Living ni ada produk dari hujung rambut sampai hujung kaki!
yang penting, semuanya selamat dan boleh guna tanpa was-was!

Friday, June 5, 2020

Ada apa dengan AVG & RTC?

Kenapa nak kena minum ALOEVERA & ambil ARTIC SEA? 



Kerana dalam badan kita ada 2 saluran wajib yang perlu dijaga utk mengelakkan pelbagai penyakit yang tak diingini terus ganggu sistem badan kita.

🎯 Salur usus.. Kerana 80% penyakit datangnya dari perut.

🎯 Salur darah.. Kerana 20% penyakit datangnya dari salur darah yang tersumbat.

☘ Salur usus --> Aloe Vera Gel
☘ Salur darah --> Arctic Sea

Apa yang ada dalam Aloe Vera???

✅ Saponin πŸ‘‰πŸΎ Sabun yang mencuci & menanggalkan kerak² & kotoran yang terlekat kat dinding usus kita. Lebih bersifat antiseptik.

✅ Lignin πŸ‘‰πŸΎ Kuasa penembusan lebih jauh untuk membawa segala khasiat aloe vera masuk ke dalam tubuh kita..

✅ Asid Amino πŸ‘‰πŸΎ Hat ni best banyak ooo... Menghasilkan collagen semulajadi.. Tu pasal orang yang amal aloe vera nampak mude je... 😍

✅ Vitamin aktif: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E

✅ Lebih 200 sebatian yang menjadikan aloe vera forever menjadi pilihan No 1 orang² jepun.. Bak kata maruko chan.. ALOE VERA DOKTOR SEMULAJADI

bonusnya anda awet muda dengan adanya asid amino dalam aloevera!

πŸ’•Arctic Sea ni apa pulak?

✅ Untuk detoks salur darah kita... Jaga² walaupun kurus tak semestinya sihat... sebab tu banyak kes mati mengejut di kalangan muda mudi yang kurus..

✅ Campuran minyak ikan dari laut Artic dengan Minyak Zaitun.
Minyak terbaik di laut & di darat di gabungkan dalam 1 soft gel yg di patentkan.

✅ Satu² nya Omega 3 yg digabungkan dengan Omega 9. & ramuan ni telah di patentkan..
So tak boleh beli dari company lain...

πŸ’• Lelaki & wanita.. mesti makan set detox ni... Bila usus lancar...peredaran darah lancar.. Barulah kekal cergas.

Kandungan omega 9 iaitu minyak zaitun dpt membersihkan kolestrol pada dinding salur darah punca penyakit darah tinggi.. Strok.. Jantung.

JOM CLEANSING‼️

wa.me/60139958344 

#DRG
#familymagika
#foreverinlove
#foreverlivingjalankebun
#forevershahalam
#naksihatuntukkhidmat

Nak sihat untuk khidmat!

Bila dah menjengah umur awal 30-an ni, ani rasa sangat betapa pentingnya kena ambil makanan tambahan (supplement).


Kena jaga makan.
kena exercise.


tapi tu saja tak cukup.

kena detoks dari dalam.




sebab apa?

80% punca penyakit daripada saluran usus yang kotor
20% punca penyakit daripada saluran darah yang tersumbat


mungkin kita tak perasan benda ni.
ye lah, dalam badan mana lah nak tau kan.
bukan nya nampak pun.


tapi, kita boleh tengok dari apa yang kita rasa di luar.


mudah letih tak bermaya
perut buncit
sembelit
kerap sakit kepala
dan macam² lagi lah. πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±


itu memang petanda jika usus kotor dan salur darah tersumbat.


Allah..
sejauh mana seriusnya aku ni dalam menjaga hak badan? πŸ€§


So, bila dah tau ni, kena bertindak la kan.
tak boleh biar duduk saja lagi.

Yes, mati boleh datang bila2 masa tak kira waktu tak kira usia.
tapi paling kurang, Allah tahu kita dah usaha nak jaga hak badan.
dah usahakan yang terbaik untuk diri sendiri
dan semestinya lah untuk orang tersayang di sekeliling kita


Allah izin ini cara ani untuk usaha jaga kesihatan dengan sebaiknya.
lain orang lain caranya kan
tak salah, sebab manusia memang ada hak untuk memilih.


jadi, adik kakak sahabat2 handai,
jom sama2 ikhtiar untuk jaga hak badan
klu nak cuba forever, pm ja ani nanti kita sembang2 okey


moga dengan sedikit usaha ni, Allah terima sebagai amal soleh yang memberatkan timbangan amal kelak.
aamiin


"Mukmin yang sihat lebih disukai Allah daripada mukmin yang lemah"
Al Hadith


Jom sihat untuk khidmat!


#DRG
#familymagika
#foreverinlove
#foreverlivingjalankebun
#forevershahalam
#naksihatuntukkhidmat

semoga bermanfaat..^_^